Egyszerre hordozza a tradicionális pezsgők exkluzivitását és a borbirtok kíváncsiságát. Csodás látványt nyújt, amint holdfénysárga színnel gyöngyözik a pohárban. Illatában komplex, egyszerre jelenik meg benne a lédús őszibarack, körte és citrusok, a háttérben toastos, érleltebb aromákkal kiegészülve. Gyümölcsössége finom harmóniát alkot a kekszes ízjegyekkel, amelyek krémes lecsengéssel zárnak.
Ne maradjon le a koccintás öröméről! Szép világos szín, intenzív gyöngyözés. Illatában és ízében is vezető jegy a friss szőlő, egy csipetnyi fűszerességgel. 0,5% alatti alkoholtartalmával azok számára is ideális alternatíva akik egyébként nem fogyasztanak alkoholt. Egy palack Törleyvel méltóképpen fejezheti ki elismerését! Akár hétköznap is.
Villányban a vörösborhangsúly mellett egyre növekvő számban és területen találunk fehérszőlő ültetvényeket, ahol a szubmediterrán klímának köszönhetően rendkívül jól beérő ültetvényekről szüretelik az aromagazdag fehérszőlőt. A bor illatában az újboros frissesség és az Irsai sajátosságai mellett megjelenik a szőlővirág és a friss fűszerek is. Nagyon jóivású, szép és kerek savakkal rendelkező, kirobbanóan gyümölcsös újbor.
Az etyeki Haraszthy Pincészet reduktív eljárással készült chardonnay bora az est
fénypontja lehet: illata sárgadinnyére és ananászra emlékeztet, friss, ropogós savai pedig tökéletesen kiegészítik a kortyot. Ízében gyümölcshangsúlyos, de emellett megbújik benne egy kis virágosság is. Telt gyümölcsösség és kellemes olajosság jellemzi. Párosítsuk friss – például cézár vagy maracujás – salátákkal vagy tenger gyümölcseivel, esetleg kagylóval.
A Vesztergombi Pince prémium fehérbora Szekszárdról. Ez az olaszrizling a termőterület vörösborhangsúlya ellenére is megmutatja, hogy igenis lehet Szekszárdon jó fehérbort alkotni! Nagy testű, fehérborhoz képest nagy alkoholtartalommal rendelkező rizling, amely mindenkit magával ragad. A pohárban olajos mozgású, szalmasárga színű, hordós érlelésen átesett különlegesség előhozza a fajta színe-javát.
Illatában élénk lime és grapefruit illat, jegyekben nektarin és citromfű mutatkozik meg trópusi gyümölcsökkel. Ízében kerek, friss aromájú. Trópusiak közül mangó, passion fruit és maracuya mutatkozik, hosszú lecsengéssel. Színében halvány–világoszöld, 100% Sauvignon blanc. Marlborough napos bortermő vidékéről származik, azon belül is az északi csücskéből. Tökéletes példája az újvilági Sauvignon stílusának.
A Moillard Grivot Macon Villages bor szalmasárga színű, zöld árnyalatokkal, finom virágillatú, zamatos körte és citrusfélékkel. Ízében ropogós, friss és jól kiegyensúlyozott, intenzív és tartós lecsengéssel, ami tökéletes párosítást biztosít az ételekhez. A bor frissítő ízű, őszibarack, körte, sárgabarack és citrusfélék finom és gazdag illatával. Ízében száraz, kellemes savú.
Megjelenésében egy világos szalmasárga bor, nagy csokor virággal az illatában. Kitöltve a pohárba azonnal jázmin, geránium és szőlővirág aromái tárulnak elénk. Ízében mézédes barackok zamata tör elő, majd kíséri a virágok által vezetett ízjegyeket. A sav-alkohol-cukor hármas jól balanszírozott, tökéletesen kiegészítik egymást. A lecsengésében mandulás kesernye és érett almás tónus teszi izgalmassá a bort.
50% kékfrankos, 25% Zweigelt és 25% pinot noir fajták harmonikus házasításából készülő rozé bor. A málnára, piros bogyós és erdei gyümölcsökre emlékeztető illat- és ízjegyek jellemzik, élénk savai és frissessége pedig rendkívüli üdeséget biztosítanak a bornak. A pár órás héjon áztatásnak köszönhetően élénk lazacrózsaszín színre tett szert. Párosítsuk könnyed előételekkel és krémekkel, de akár magában kortyolva is megállja a helyét.
A ház bora. Sötét rubinszínű vörösbor, finom tanninokkal és lágy savakkal. A 16-18 hónapos tölgyfahordós, majd az azt követő 1 éves palackos érlelés nagy élvezeteket nyújtó, elegáns vörösborrá teszi. Különleges évjáratokban illatában és ízében is aszalt gyümölcsökre jellemző jegyek fedezhetők fel. A világfajták közül ez a fajta az, amely
otthonára lelt a borvidéken. Villányban nagy kultúrának örvend a cabernet franc
termesztés.
A Múzsa egy igen alacsony, 70 dkg-os tőketerhelésű Merlot a Csillagvölgy dűlőből szelektálva, amely 16 hónapot érlelődött új, 300 literes magyar tölgyfahordóban. Az alacsony tőketerhelés lehetővé teszi, hogy a szőlő minden energiáját a tökéletes fürtökbe fektesse. A Merlot szintén otthon érzi magát a borvidéken, a többi Bordeaux-i világfajtával egyetemben, és Villány a legjobbat tudja kihozni belőle.
A dűlőszelektált cabernet (Villányi) franc borukat alacsony tőketerheléssel, október közepén szüretelték a Kopár-dűlőben. A Kopár egy kiváló fekvésű és az egyik, ha nem a legmagasabb besorolású dűlő Villányban, amely rendkívül magas minőségű vörösborokat képes termelni. Fajélesztős beoltással, saválló, rozsdamentes acéltartályban erjedt, és 24 hónapig 500 literes új magyar tölgyfahordóban érlelődött.